понедељак, 25. април 2016.

Slatko ljuto povrće i pečena zelena salata- Posni brzinski ručak


Slatko ljuto povrće i pečena zelena salata
-Posni brzinski ručak-




Kada vam dolaze gosti koji poste a želite da im sremite nešto malo drugačije... Slatko ljuto povrće sa susamom i pečena zelena salata ....

Sastojci:

Paprika
Čeri paradajiz
Tikvice
Susam
Beli luk sitno seckan
Maslinovo ulje
So, biber
Slatko ljuti sos
Ostriga sos


Sredina zelene salate u glavici
Krutoni (ja sam koristila hrskavi bake rolls)
Beli luk iseckan

maslinovo ulje,so,biber


Za pripremu povrća u sosu:
Isckajte povrće žilijen. Prvo ispržite papriku i čeri pa na kraju tikvice, ali moraju da ostanu tvrde. Dodajte susam, malo belog luka. Posolite i pobiberite ali ne previše jer je ostriga sos slan. Dodajte slatko ljuti sos i ostriga sos i malo sve prodinstajte da se sjedine ukusi. 
Prilog uz ovo povrće može biti neka pasta ili pirinač ili kus kus...

Pečena salata:

Što se tiče salate kada je pržite onda uzmite samo sredinu, listove sa stane otkinite i ostavite za svežu salatu a malu glavicu iz sredine przite.

Zagrejte malo maslinovog ulja, dodajte beli luk i glavice zelene slate...Pržite sa jedne i druge strane dok ne svene a opet ne previše. Dobro pobiberite i posolite... Poslužite sa masilnovim uljem i krutonima za hrskavost.





Нема коментара:

Постави коментар