четвртак, 11. фебруар 2016.

Pikantna integralna vekna

Pikantna integralna vekna 

Ukusna pikantna vekna od integralnog brašna sa kulenom i semenkama komorača je idealna za posluženje uz salate ili za večeru. Ljutkasti domaći kulen, miris komorača učiniće ovu vrstu hleba neodoljivom i potpuno drugačijom.
Ako uspete da nabavite domaći kulen bilo bi idealno, ali dobro će doći i bilo koji drugi.
Semenke komorača ( fennel seed, ili anisa) dobro izmrvite i usitnite u avanu, ako ne nađete da kupite semenke onda će poslužiti i anis u prahu, znam da ima da se kupi u Maxiju.
Evo i sličice mog avana, hvala Dekupaž majstorijama 





Za testo:

200gr belog brašna
200gr integralnog pšeničnog brašna
1 kockica kvasca
malo šećera
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
250dl vode

Kockicu kasvaca sa šećerom prelite sa malo tople vode i ostaviti da se rastopi i naraste kvasac. Dodati mešavinu brašna,soli,maslinovo ulje i vode i umesiti testo. Testo ostaviti 30 minuta da naraste.
Fil:

250 gr kulena
1 kašika semenki komorača,anisa
2 čena belog luka
nekoliko zrna bibera

Semenke komorača izgnječiti u avanu sa belim lukom i biberom.Kulen iseckati sitno ili izgnječiti i sjediniti sa začinima.

Testo razvući posuti filom i urolati kao rolat.
Peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Bon appétit!


1 коментар: