четвртак, 9. јун 2016.

Bakin voćni kolač

Bakin voćni kolač


Ovaj recept sam morala da podelim sa vama.Najbrzi i najukusniji kolač, odličan za iznenadne goste......
Već decenijama se ovaj kolač pravi u našoj kući i recept je odličan kolač uvek uspe, a možete ga praviti u svako doba godine i sa raznim vrstama voća. Preko zime sa zamrznutim višnjama ili bananama, ili pak jabukama i cimetom......na jesen sa šljivama ..na proleće sa mirišljavim jagodama ili kao ja ovoga puta sa breskvama i trešnjama. Izbor je na vama.



Sastojci:
12 kašika šećera
15 kašika brašna
1 prašak za pecivo
17 kašika mleka
2 jajeta
3 kašike ulja
2 kašike dzema, pekmeza
korica od jednog limuna
voće po izboru

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko, ulje i dzem pa promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sve umutite dobro mikserom u malo gušću smesu. dodajte izrendanu koricu limuna. Ulite smesu u pleh (veličine 20x35cm) i odozgo poredjajte iseckamo voće.Poređajte voće malo gušće jer će kolač narasti dosta.
Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni oko 40, 45 minuta da se peče. Ispečeni i ohlađeni kolač  možete ukrasiti šećerom u prahu ili šlagom.




Нема коментара:

Постави коментар