среда, 27. април 2016.

Uskršnji kolač od šargarepe-Anin carrotcake


Uskršnji kolač od šargarepe-Anin carrotcake



Došao je red i na ovaj divni recept i post posvećen mojoj dragoj divnoj Ana Marii, bestfrendici i kumi.
Nedelja je dan kada se obično okupljamo, sve drugarice na kafi i trač partiji i pokojem zalogaju uz to. Ova nedelja je bila veoma posebna jer smo sve uspele da se organizujemo i vidimo se,a i po predivnom kolaču koju sam prvi put jela i raspametila se. Anin carrotcake je najlepši kolač koji sam skoro jela, a još i po mojim standardima, da ima zdrave sastojke, mnogo šararepe, oraha...kremast,ne previše sladak, osvežavajuć i preukusan. Osim što je napravila predivan kolač samo za nas, njena žrtva je bila mnogo veća, jer ona nije smela da ga jede, pošto je na hrono ishrani u restriktivnom periodu. Anči hvala, kolač ti je divan! 

Pošto se bliži Uskrs, odlučila sam da ga i ja pravim.    

Uskrs+zec+šargarepa=carrotcake

  a prethodno da podelim Anin recept sa vama.


Sastojci:

kora
250gr brašna
400gr šećera
2 kašičice cimeta
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
3 dl ulja
4 jaja
100 gr seckanih oraha
500 gr narendane šargarepe
Narendana korica od dve pomorandze

Fil
200gr putera
500gr sirnog namaza
400gr milerama
200gr šećera u prahu
1 kašika soka od limuna ili pomorandže
 Narendana korica limuna i pomorandze


U većoj posudi pomešati suve sastojke za koru,brašno,šećer,cimet,prašak za pecivo,so, pa dodati ulje,jaja orahe i šargarepu i sve dobro umutiti mikserom.
Peći koru u okruglom plehu ,sa odvojivim dnom, da bi vam bilo lakše da ga izvadite. Pecite na 200 stepeni oko 45 min onda možete malo da smanjie temperaturu na 160 stepeni i pećite još 15 minuta,kako bi se kolač ispekao i unutra... obavezno probodite nožem da vidite da li se ispekao unutra.
Kada se ohladi kora, presecite je na tri dela.


Fil pripremite tako što umutite omekšali margarin sa šećerom u prahu. Kada postane penasto dodajte sirni namaz i mileram. Na kraju dodajte malo limunovog soka i rendanu koricu citrusa.

Svaki sloj kore premazite filom,kao i celu tortu na kraju. Ukrasite po želji... Obavezno je dobro ohladite pre služenja.

Anin carrotcake je po receptu sa coolinarke.

Orginalni recept možete videti ovde.

Нема коментара:

Постави коментар