петак, 19. фебруар 2016.

Labanija

Labanija

Nisam uspela da nađem orginalni naziv ovoga jela pa ću preuzeti naziv Labanija. Kockice mesa prelivene sosom od jogurta ne može biti bolje....Malo smo dodale nešto i oduzele iz orginalnog recepta ali mislim da je pun pogodak.

Sastojci
500 gr junećeg ili jagnjećeg mesa
1 jaje
1 litar jogurta
hleb
začini so biber 
limunov sok
peršun
beli luk
7 sušenih kajsija
100 gr pečenih badema 
ulje za przenje, malo aleve paprike



Meso iseckati na kockice,začiniti  i proprziti sa svih strana pa naliti vodom i kuvati meso dok ne omekša skroz. oko sat ipo vremena.

Napraviti sos od jogurta. Jedno razmućeno jaje sjediniti sa hladnim jogurtom pa staviti na vatru i povremeno mešati da polako vri.oko 15 minuta.
 U jogurt dodati 1/2 šolje vode u kojoj se kuvalo meso,peršun,kašiku limunovog soka i seckane suve kajsije.Posoliti i pobiberiti.

Iseckati hleb na kockice,prelite sa maslinovim uljem posolite i pospite sa malo aleve paprike i belog luka. Zapecite hleb u rerni 10ak minuta.

Preko zapečenog hleba poređajte skuvane kockice mesa  prelite sosom od jogurta i kajsija  i dodajte pečene bademe.







Нема коментара:

Постави коментар