Labanija
Nisam uspela da nađem orginalni naziv ovoga jela pa ću preuzeti naziv Labanija. Kockice mesa prelivene sosom od jogurta ne može biti bolje....Malo smo dodale nešto i oduzele iz orginalnog recepta ali mislim da je pun pogodak.
Sastojci
500 gr junećeg ili jagnjećeg mesa
1 jaje
1 litar jogurta
hleb
začini so biber
limunov sok
peršun
beli luk
7 sušenih kajsija
100 gr pečenih badema
ulje za przenje, malo aleve paprike
Meso iseckati na kockice,začiniti i proprziti sa svih strana pa naliti vodom i kuvati meso dok ne omekša skroz. oko sat ipo vremena.
Napraviti sos od jogurta. Jedno razmućeno jaje sjediniti sa hladnim jogurtom pa staviti na vatru i povremeno mešati da polako vri.oko 15 minuta.
U jogurt dodati 1/2 šolje vode u kojoj se kuvalo meso,peršun,kašiku limunovog soka i seckane suve kajsije.Posoliti i pobiberiti.
Iseckati hleb na kockice,prelite sa maslinovim uljem posolite i pospite sa malo aleve paprike i belog luka. Zapecite hleb u rerni 10ak minuta.
Preko zapečenog hleba poređajte skuvane kockice mesa prelite sosom od jogurta i kajsija i dodajte pečene bademe.
Нема коментара:
Постави коментар