понедељак, 29. фебруар 2016.

Svinjski file sa šargarepom i kikirikijem

Svinjski file sa šargarepom i kikirikijem



Prestala sam da budem ljubitelj dosadnih krompir priloga pa se trudim da prilozi uz meso budu raznovrsni i drugačiji. Ova šargarepa je sladunjava hrskava sa slanim kikirikijem divan prilog i uz belo meso ili jagnjetinu...  Potrudite se oko seckanja i pripremanja jer verujem da
 i oblik hrane utiče na ukus. :)

 Svinjski file i divna topla glazirana šargarepa gotova za 5 minuta.


Sastojci za dve osobe:

400-500gr svinjskog filea
so, zeleni biber

Prilog:
3 šargarepe
slani kikiriki
balzamiko sirće
med
so

maslinovo ulje

Isecite svinjski file na medaljone posolite i uvaljajte u mleveni zeleni biber.
U tiganju na malo maslinovog ulja na jačoj vatri ispržite medaljone oko 8 minuta sa svake strane dok ne budu zlatno braon boje. Ostavite ih da malo odmore.

Šargarepu iseckajte na tanke štapiće,ili kolutove, ne preporučujem da je rendate biće mekana previše,
Zagrejte malo maslinovog ulja i 5 minta prodinstajte šargarepu, dodajte kašičicu meda i ulite 5 kašika balzamiko sirćeta. Sačekajte da se sirće reducira i ispari. Poslote malo i na kraju dodajte kikiriki. 
Šargarepa treba biti hrskava i sladunjava.


Bon apettit

1 коментар: