Pačetina sa glaziranom šargarepom i kikirikijem
Sastojci:
Pačije
grudi (od jedne manje patke)
3
veće šargarepe
Šaka
Kikirikija
Balzamiko
sirće 100ml
Majčina
dušica 1 kašičica
Ulje
Biber
So
Med
Sastojci
za knedle:
250gr
starog hleba,2 jajeta, 0,3dl mleka,crni luk,so,biber,peršun
Način
pripreme:
Pačije
grudi posolite i pobiberite i na malo ulja pržite oko 7,8 minuta sa svake
strane.Zavisno od veličine. Kada se isprže, uvite ih u foliju i ostavite da
odmore.
Šargarepu
iseckajte žilijen. Na malo maslinovog ulja prodinstajte šargarepu, posolite i
pobiberite. Kada je polugotova dodajte jednu kašiku meda, balzamiko sirće i
majčinu dušicu. Ostavite da balzamiko sirće reducira i stvori gusti sos. Na
samom kraju dodajte kikiriki. Šargarepa treba da bude hrskava i slatka sa
slanim i krckavim kikirikijem.
Kao
prilog možete napraviti knedle, tipične za Češku kuhinju.
Priprema
knedli: Crni luk skuvajte u malo vode. Stari hleb usitnite i prelite sa vrućim
mlekom. Kada se namoči, dodate izgnječen crni luk,seckani peršun,so i biber.
Dobro sve umešajte i dodajte dva jajeta. Smesu dobro izmešajte. U
aluminijumskoj foliji stavite testo i
oblikujte valjak,pa ga stisnite kao bombonu. Treba da bude čvrsto. Stavite ga
da se kuva u ključalu vodu oko 40 minuta. Kada se skuva,izvadite iz folije i
ostavite da se ohladi smesa i mokrim nožem secite knedle.
Нема коментара:
Постави коментар