среда, 16. март 2016.

Salata sa piletinom i avokadom

Salata sa piletinom i avokadom

Brzinski ručak

Za dve osobe:
1 glavica zelene salate, puterice
1 manji avokado
300gr pilećeg filea
50 gr slanine
malo parmezana ili kačkavalja
malo starog hleba, ili tost hleb
ulje, so, biber
Preliv:  limun,maslinovo ulje,med,so, biber. U teglicu iscedite limun dodajte isto toliko maslinovog ulja, kašičicu meda i posolite. dobro zatvorite i jako izmućkajte.Ovako preliv za salatu vam može stajati nekoliko dana u frizideru.

Slaninicu isecite na tanke šnite i isprzite dok ne postane hrskava, izvadite je i ubacite pileći file isečen na trakice koje ste prethodno posolili i pobiberili, ako treba dodajte malo ulja, mada slaninica će pustiti masnoću....ispržite dok ne porumeni ali pazite da je ne presušite. izvadite belo meso i u taj tiganj dodajte stari hleb isečen na kockite,brzinski isprzite da napravite krutone.
Operite zelenu salatu, ako se plašite da je prskana, stavite jednu kašičicu zeolita u hladnu vodu i potopite listove na pola sata.
Iseckajte zelenu salatu i slozite u tanjir...preko dodajte isečen avokadno na tanke listiće, stavite slaninicu ,meso i krutone. i preko narendajte nekoliko listova parmezana ili kačkavalja.

Prelite sve prelivom, malo posolite ako je potrebno i prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар