Salata sa piletinom i avokadom
Brzinski ručak
Za dve osobe:
1 glavica zelene salate, puterice
1 manji avokado
300gr pilećeg filea
50 gr slanine
malo parmezana ili kačkavalja
malo starog hleba, ili tost hleb
ulje, so, biber
Preliv:
limun,maslinovo ulje,med,so, biber. U teglicu iscedite limun dodajte
isto toliko maslinovog ulja, kašičicu meda i posolite. dobro zatvorite i jako
izmućkajte.Ovako preliv za salatu vam može stajati nekoliko dana u frizideru.
Slaninicu isecite na tanke šnite i
isprzite dok ne postane hrskava, izvadite je i ubacite pileći file isečen na
trakice koje ste prethodno posolili i pobiberili, ako treba dodajte malo ulja,
mada slaninica će pustiti masnoću....ispržite dok ne porumeni ali pazite da je
ne presušite. izvadite belo meso i u taj tiganj dodajte stari hleb isečen na
kockite,brzinski isprzite da napravite krutone.
Operite zelenu salatu, ako se plašite da
je prskana, stavite jednu kašičicu zeolita u hladnu vodu i potopite listove na
pola sata.
Iseckajte zelenu salatu i slozite u
tanjir...preko dodajte isečen avokadno na tanke listiće, stavite slaninicu
,meso i krutone. i preko narendajte nekoliko listova parmezana ili kačkavalja.
Prelite sve prelivom, malo posolite ako
je potrebno i prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар